Jakso 35. Ravintolisät- kuka niistä hyötyy ja milloin?

Emilian ja biokemian tohtori Timo Lehdon kattava ja kiinnostava keskustelu ravintolisistä. Miten hyvin saamme tänä päivänä vitamiineja ja hivenaineita ravinnosta? Mitkä kaikki asiat vaikuttavat ravintoaineiden imeytymiseen ja miten ravintoaineiden saamista ruuasta voi tehostaa? Mistä ravintolisistä on useimmiten hyötyä ja mistä tunnistaa hyvän valmisteen? Miten hormonitoimintaa voi tasapainottaa ravintolisillä? Entä mikä avuksi jos uni ei tule? Kuuntele podcast!

—————————————————————————————————

Haastateltavana podcastissa biokemian tohtori Timo Lehto. Timo on valmistunut elintarvikebiokemistiksi Helsingin yliopistossa vuonna 1990, minkä jälkeen hän siirtyi tutkijaksi HY:n immunologian laitokselle, jossa  hän väitteli biokemian tohtoriksi immunologiasta vuonna 1997.

Vuonna 1999 hän työskenteli tutkijana San Franciscon yliopistossa USA:ssa.

 

”Kiinnostus ravitsemukseen ja ravintolisiin alkoi jo opiskellessani Jyväskylässä orgaanista ja epäorgaanista kemiaa. Luin silloin paljon aiheeseen liittyvää kirjallisuutta ja tein opinnäytetyön vitamiineista.

1980-luvulla olin töissä yrityksessä, jossa tehtiin erilaisia kivennäisainemäärityksiä verestä ja hiuksista, olin myös töissä HUS:n lastenklinikalla, jossa yksi työnkuva oli kivennäisainemääritykset verestä.

Nykyisin teen asiantuntijatehtäviä Nordic Premiun Group:lle liittyen ravintolisiin ja rohdosvalmisteisiin ja erilaisiin kliinisiin laboratorioanalyyseihin.”