• Tervetuloa kurssille!

  Tässä osiossa toivotan sinut tervetulleeksi kurssille ja kerron miten voit käyttää kurssia.

 • Eron ensiapupaketti

  Tässä osiossa saat nopeat, tehokkaat ja rakkaustieteeseen perustuvat työkalut oman olon helpottamiseen.

 • Tiede rakkauden takana

  Tässä osiossa käymme läpi miten rakkaustiede selittää sydänsurua.

 • Eroansat

  Tässä osiossa perehdymme erilaisiin eroansoihin, jotka vaikeuttavat sydänsurusta toipumista.

 • Uusi elämä

  Tässä osiossa pääset miettimään uutta, parempaa tulevaisuutta

 • Rakkauden lääkekaappi

  Lisää vinkkejä hyvinvoinnin lisäämiseen ja oman olon parantamiseen.

 • Bonusosio

  Täältä löydät helposti testit, jumpat, lähteet sekä ladattavat materiaalit

Toivu Sydänsurusta

Tervetuloa Toivu sydänsurusta -kurssille!

Minä olen Emilia Vuorisalmi. Koulutukseltani olen lääketieteen lisensiaatti, mutta minua kutsutaan rakkauslääkäriksi, koska olen perehtynyt syvällisesti rakkaustieteeseen.

Tällä kurssilla kerron sinulle miten rakkaustiede selittää eron aiheuttaman tuskan, ahdistuksen ja kivun. Saat myös uusimpiin tutkimuksiin perustuvia vinkkejä ja työkaluja oman olon helpottamiseen.

Tämä kurssi on tarkoitettu ainoastaan toipumisen tueksi. Jos oma vointi huolestuttaa, suosittelen käymään lääkärissä.

Rakkaustieteellä tarkoitan tutkimuksia ja teorioita, jotka selittävät rakastumisen ja rakkauden takana vaikuttavia tekijöitä. Rakkaustiede avaa kysymyksiä, joita monien muiden tavoin olen paljon miettinyt:
     • Miten ihminen rakastuu?
     • Onko sydänsuruista johtuva kipu todellista?
     • Miten kauan rakkauden menetyksestä aiheutuvat vieroitusoireet kestävät?
     • Miten erosta toipumista voi edistää?
     • Miten löytää se täydellinen kumppani, jonka kanssa elää ja vanhentua onnellisena?
   
Olen itse tutkinut rakkautta ja tunteita paitsi lääketieteen, niin myös evoluutiobiologian, neurofysiologian ja kulttuuriantropologian näkökulmasta.

Tiedän miten kipeää sydänsuru voi tehdä

”Mitä jos tää kipu ei lopu koskaan?”
”Mä varmaan sairastan koko loppuelämäni yksin!”
”Kukaan ei enää välitä musta.”
”Mä en varmaan enää ikinä löydä ketään.”
”Kukaan ei tiedä miltä musta tuntuu.”

Näin synkkiä ajatuksia pyöri päässäni, kun makasin oman eroni jälkeen influenssassa sängyn pohjalla. Olin varma, että elämäni oli ohi, enkä tulisi koskaan selviämään sydänsurustani. Se oli kauhea tunne. Ja ajatus siitä, että olin aivan yksin surun ja kivun kanssa, teki olosta aina vain kauheamman.

Koska luet nyt tätä, arvaan, että tiedät miltä minusta silloin tuntui. Uskon, että minä tiedän miltä susta nyt tuntuu.

Jos kivun alkusyytä ei hoideta, lääke tuo vain väliaikaisen avun.

Usein kokiessamme voimakasta kipua toivomme, että meillä olisi lääke, joka voisi kivun pois. Mutta jos kivun alkusyytä ei hoideta, lääke tuo vain väliaikaisen avun.

Oma toipumiseni sydänsurusta vei pitkään, koska minulla ei silloin ollut käytössä kaikkea sitä tietoa ja niitä tekniikoita, jotka minulla on tänään. Ja siksi juuri loin tämän kurssin – auttaakseni sinut toipumisen alkuun mahdollisimman nopeasti ja helposti.

Vaikka sinusta voi juuri nyt tuntua siltä, että rakkaussuhteesi kariutuminen on ollut pahinta mitä sinulle on ikinä tapahtunut tai että sydämesi on lopullisesti särkynyt, niin minä vakuutan, ettei niin ole.

Kun ajattelen tänään omaa eroani, uskon vilpittömästi, että se oli yksi parhaista asioista, joita minulle on tapahtunut.

Ilman kokemaani sydänsurua, en olisi ikinä tutustunut rakkaustieteeseen, nähnyt miten valtava voima rakkaus on ja oppinut miten voin kokea joka päivä rakkautta – siitä riippumatta olenko parisuhteessa vai en.

Sydänsuru pakotti minut selvittämään kuka oikeasti olen ja mitä minä haluan. Sen ansiosta ymmärsin, miten tärkeää minulle on käyttää luovuuttani ja tehdä asioita joihin minä aidosti uskon. Se sai minut kaivamaan esiin unelmat, jotka olin vuosien varrella haudannut.

Ymmärsin, että hautaamani unelmani olivat tärkeitä ja toteuttamisen arvoisia.

Yhtäkkiä muistin taas, miten lapsena olin rakastanut esiintymistä. Miten hauskaa oli myydä naapureille itsepoimimiani herneitä. Kuinka innostavaa oli opiskella uusia asioita.

Olin jotenkin unohtanut kaiken sen vuosien varrella. Ajautunut vaan tekemään mitä luulin, että minulta odotettiin. Ymmärsin, että hautaamani unelmani olivat tärkeitä ja toteuttamisen arvoisia.

Lopulta perustin ystävieni kanssa yrityksen, jossa pystyn toteuttamaan kutsumustani. Tämä kurssi on yksi esimerkki siitä, mitä minä haluan tehdä elämässäni: auttaa muita voimaan paremmin rakkaustieteen keinoin.

Kokemassasi kivussa voi piillä avain parempaan tulevaisuuteen.

Jos olet nyt samassa pisteessä kuin minä eroni jälkeen, tieto siitä, että tämä voi olla sinulle käänteentekevä ja vahvistava kokemus, ei ehkä lohduta.

Silti toivon, että ajatus siitä, että tässä kokemassasi kivussa voi piillä jokin suurempi viisaus ja avain parempaan tulevaisuuteen jää itämään mieleesi.

Onneksi sydänsurusta yli pääseminen ei vaadi, että uskot, että voisit päästä sen yli.

Se vaatii vain sen, että alat ottaa pieniä askeleita kohti toipumista tekemällä pieniä, helppoja muutoksia arkirutiineihisi.