Et ole selkeästi serotoni- tai dopamiinivoittoinen vaan nämä välittäjäaineet ohjaavat vuorotellen toimintaasi.

Ihannetapauksessa asetat itsellesi kiinnostavia tavoitteita, laadit tarkat suunnitelmat niiden saavuttamiseksi ja sitten toteutat suunnitelmasi askel kerrallaan.

Olet kiinnostunut uusista asioista mutta arvostat myös traditioita. Olet energinen ja utelias mutta myös luotettava ja tunnollinen.

Voi myös olla, ettet osaa vielä hyödyntää dopamiinia ja serotoniinia parhaimmalla mahdollisella  tavalla, vaan annat itsesi addiktoitua  dopamiinia antaviin asioihin kuten pelaamiseen, stressiin tai alkoholiin.

Siinä tapauksessa takerrut ehkä serotoniinin tarpeessa tuttuun ja turvallisen niin, että lykkäät uusien asioiden aloittamista turhan pitkään. Kun lopulta teet päätöksen, saatat heittäytyä dopamiinin ohjaamana hommaan ilman kunnon suunnitelmaa.

Onneksi voit laittaa elämäsi järjestykseen tiedostamalla miten ehkä olet tyydyttänyt väärin niin serotoniinin kuin dopamiinintarpeitasi.

Ottamalla nämä välittäjäaineet oikeista lähteistä sinulla on niin dopamiini- kuin serotoniinivoittoisia parempi luoda itsellesi kiinnostava, miellyttävä ja tasapainoinen elämä.